Az emberiség történelmének talán a legnagyobb felfedezése - a vallások, a filozófia, a metafizika és a pszichológia alapvető törvényszerűsége - a következő: a gondolataink jelentik az okokat, a körülmények pedig okozatok.

Azaz a gondolataid teremtik meg a valóságodat. A világot tehát nem olyannak látod, mint amilyen, hanem olyannak, amilyen te magad vagy.

Bárhová is nézel, magadat látod. Szélesebb értelemben véve a „kinti világ” tükre mindannak, ami benned van. Minden, amit magadban gondolsz, visszaköszön rád odakint.

Ha tudni akarod, hogy mi történik egy ember fejében, elég, ha megnézed, hogy mi történik vele az életben.

A Megfelelés Törvényét — amely kimondja, hogy miként bent, úgy kint, azaz „külső világod megfelel a belső világodnak” — nem lehet megsérteni, legalábbis hosszú távon nem. Sohasem szerezhetsz és tarthatsz meg tartósan valamit kívül, amelyre nem készültél fel, és nem érdemeltél ki belül.

Vagy ahogy szokták mondani, ahhoz hogy sikeres légy, rendel­kezned kell mindazzal, ami ehhez szükségeltetik. Nos, hogy elérj vagy megtapasztalj valamit kívül, szükségeltetik ennek a belső szellemi megfelelője.

Külső világod megváltoztatásához belső világodon kell változtatnod.

„Ahhoz, hogy többet tudj magadénak, előbb te magadnak kell többnek lenned” — mondta Goethe.

Ha bármilyen területen a jelenlegitől eltérő életet akarsz élni, neked magadnak is meg kell változnod. Tanulnod, fejlődnöd kell, meg kell szerezned az általad vágyott élethez szükséges tapasztalatot, bölcsességet és tudást.

Álmaidhoz csak egyetlen út vezet. Egy olyan út, amelynek kanyarulatait nem lehet levágni.Ezzel elérkeztünk a sikernek ahhoz a metaforájához, amelyet már sok ezer emberrel osztottam meg világszerte.

A hasonlat hallatán minden általam megismert sikeres ember ugyanazt mondta: „Pontosan ezért lettem én is sikeres!”

Részlet Brian Tracy, Repülési Terv című könyvéből

HA TETSZETT OSZD MEG MÁSSAL IS

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top