Egy lecke, amelyet egy gyermektől tanulhatunk.

Van egy csodálatos kis történet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a prédikációra. A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott és nyugtalan volt, mert nem tudott mit csinálni. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, átlapozta. Talált egy szép színes oldalt. A világ térképe volt rajta. Kitépte a lapot, szétszaggatta, a darabkákat szétszórta a szoba padlóján és ezt mondta: „Johnny, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem egy huszonöt centest."

A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott Johnnynak. De tíz perc múlva kopogtak az ajtón. A kisfia volt, az összerakott térképpel. A lelkész meg volt döbbenve, hogy Johnny ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, és a hibátlan világtérkép. „Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni?" — kérdezte a lelkész.

„Ó! — mondta Johnny — nagyon egyszerű volt. A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt tettem a földre, összeraktam az embert, aztán egy lapot tettem a tetejére, és megfordítottam az egészet. Rájöttem, hogyha rendbe teszem az embert, a világ is rendben lesz." A lelkész mosolygott, és átadta fiának a negyed dollárost. „Te pedig megadtad a holnapi prédikációm témáját — mondta. — Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is." Mély tanulság rejlik ebben a gondolatban. Ha szerencsétlennek érzed magad a világban, és a világot meg akarod változtatni, a legjobb hely, ahol kezdheted, magad vagy. Ha te rendben vagy, a világod is rendben lesz. Ez az, amiről a PLB szól. (pozitív lelki beállítottság) Ha a lelki beállítottságod pozitív, a világod problémái meghajolnak előtted.

Részlet Napoleon Hill & W. Clement Stone: A Siker TIitka Pozitív Lelki Beállítottság című könyvéből.

HA TETSZETT OSZD MEG MÁSSAL IS

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top