Lehetséges befektetni magas hozammal ugyanakkor alacsony kockázattal. Mindössze meg kell tanulnunk, hogyan. Nem nehéz dolog. Igazság szerint olyasmi, mint biciklizni tanulni.

Az elején esetleg elesünk, de egy idő után már nyeregben maradunk, és a befektetés ugyanúgy természetessé válik, mint a biciklizés.

A CASHFLOW-négyszög bal térfelével az a baj, hogy a legtöbben a kockázat elkerülése végett tartózkodnak ott. Azt ajánlom, ne kerüljük a kockázatot, inkább tanuljuk meg kezelni. Vállaljunk kockázatot!

Azok az emberek változtatják meg a világot, akik kockázatot vállalnak. Kevesen gazdagodnak meg kockázatvállalás nélkül. Sajnos sokan az államtól várják, hogy megszüntesse az élet kockázatait.

Az információ korának kezdete egyben a nagy kormányzatok végét is jelenti. A nagy kormányzati testületek túl drágák. Azok a néptömegek pedig, akik az életre szóló jogokra és nyugdíjakra támaszkodnak, világszerte le fognak maradni.

Az információ kora azt jelenti, mindnyájunknak önellátóbbakká kell válnunk, és fel kell nőnünk. A "tanulj sokat és keress biztos állást" elgondolás az ipari kor szülötte. Ma már más korban élünk. Változnak az idők. A baj csak, hogy sok ember gondolkodása a régiben maradt. Ők még mindig azt hiszik, jogosultak valamire.

Sokan ma is úgy vélik, a "B" negyed nem az ı világuk. Továbbra is abba az illúzióba ringatják magukat, hogy az állam, egy nagyvállalat, a szakszervezet, a befektetési alapjuk vagy a családjuk gondoskodik majd róluk öreg napjaikban. A saját érdekükben remélem, hogy igazuk lesz. Akik így gondolkodnak ne olvassák tovább ezt a könyvet!

Én azokhoz szólok, akik felismerték, hogy befektetőkké kell válniuk: nekik írtam A CASHFLOW-négyszög című könyvet.

Segítséget szeretnék vele nyújtani mindazoknak, akik át akarnak lépni a négyszög bal feléből a jobb felébe, de nem tudják, hogyan kezdjék. Mindenkinek sikerülhet, ha megvannak a megfelelő készségei és eléggé elszánt.

Ha ön már eljutott az anyagi függetlenséghez, gratulálok. Kérem, ossza meg másokkal is, milyen úton haladt, és vezesse azokat, akik hagyják magukat. Vezesse őket, de engedje, hogy a maguk útját járják, mert az anyagi függetlenséghez sokféle úton el lehet jutni.

Bármelyiket is választja, kérem, ne feledkezzen meg róla: az anyagi függetlenség lehet, hogy nem kerül pénzbe, de nem adják olcsón. A szabadságnak ára van... de szerintem megéri.

A nagy titok a következő; sem pénz, sem iskolában elsajátítható képzettség nem kell hozzá. Még csak nem is feltétlenül kockázatos.

A függetlenség árát inkább álmokban, vágyakban és az utunk során előforduló kudarcok leküzdésében mérik.

Hajlandó ön megfizetni ezt az árat? Egyik apám megfizette; a másik nem. Ő másféle árat fizetett.

Részlet Robert T. Kiyosaki: A Cashflow Négyszög című könyvéből.

HA TETSZETT OSZD MEG MÁSSAL IS

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top