Trend

Árfolyammozgást jelenti. Azt mutatja meg, hogy adott időszak alatt az árfolyam jellemzően merre mozdul. Lehet emelkedő, csökkenő illetve oldalazó (semleges) trend.

Tovább olvasomMore Tag

Take profit

(profit kivét, tervezett célár) Pozícióhoz rendelhetjük hozzá. Segítségével a pillanatnyi árfolyamnál kedvezőbb, áron zárhatjuk pozíciónkat.

Tovább olvasomMore Tag

Swap

A Deviza piacon a swap, a napi kamatkülönbözet, amely azon pozícióinkra vonatkozik, melyet a megnyitás napján 23 óra után is megtartunk. (Magyararországi időzóna szerint) Mivel napi kamatról van szó, ezért […]

Tovább olvasomMore Tag

Trendvonal

Olyan egyenes amelyet emelkedő trend esetén a jelentős aljak, csökkenő trend esetén a jelentős csúcsok összekötésével kapunk meg.

Tovább olvasomMore Tag

Stop loss

(stop szint) Veszteségminimalizálási technika. Pozíciónkhoz rendelhetjük hozzá, segítségével ha rossz irányba indul az árfolyam pozíciónkat megadott szinten zárhatjuk, így a további veszteségeket elkerülhetjük.

Tovább olvasomMore Tag

Spread

(árfolyamkülönbözet) A vételi és az eladási árfolyam közötti különbség. Ez az összeg a bróker díja.

Tovább olvasomMore Tag

Sell limit

A limitáras eladás során hogy az aktuális piaci ár felett adunk eladási ajánlatot. (shortolunk) Amikor az árfolyam az általunk megadott limitárig emelkedik a megbízás teljesül, az adott instrumentumot eladjuk. (shortolunk) 

Tovább olvasomMore Tag

Scalp

Rendkívül agresszív kereskedési stílus. A kereskedő a pozíciót pár percig (esetleg csak pár másodpercig) tartja.

Tovább olvasomMore Tag

Posts navigation

1 2 3 4 5 6
Scroll to top