Mennyi pénzzel érdemes számlát nyitni?

Category: Gyakori Kérdések

Számlát már egész minimális összeggel is nyithatunk. Igaz azonban, hogy ez nagyságrendileg arra való, hogy az ember meg tudjon győződni róla, hogy hogyan működik a kereskedés, mert, ha reálisan nézzük a dolgot, akkor a értelmes profit elvárások figyelembevételével 100 USD -os kereskedői számlával biztosan nem fogja megváltani a világot.

A tapasztalataink alapján akkora összeggel érdemes számlát nyitni, aminek, ha az előre meghatározott maximális veszteségszintjét kereskedései során eléri, nem olyan megterhelő az Ön számára, hogy bajba kerüljön miatta, azonban a reális profit elvárásokat figyelembe véve összegszerűen akkora nyereség realizálására ad lehetőséget, amekkora az Ön számára kecsegtető. Persze mindenképp betartva a helyes kockázatelemzés – kockázatkezelés módszertanát! Mivel minden ember számára más – más összeg testesíti meg ezt a számot, ezért mindenki számára megfelelő egységes összegként ezt meghatározni lehetetlenség volna.

A fentiekre nézzünk egy egyszerű példát.

A példa kedvéért vegyük azt, hogy Ön éves szinten 100% profitot képes realizálni a brókerháznál vezetett számlájára.
Az Ön számára ideális profitcél összegben évente 30 000 €.

Ebben az esetben a kívánt profitcél eléréséhez egy legalább 30 000 € értékű számlára van szüksége.

Nyilvánvalóan, ha a fentiektől eltérő eredményeket képes realizálni, vagy más profitcélokkal rendelkezik, akkor ennek megfelelően kell a számításokat elvégezni.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top