Miért végezzek tanfolyamot, az interneten is sok anyag fellelhető a témában?

Category: Gyakori Kérdések

Egyrészt azért, mert az interneten fellelhető anyagok töredéke csak, ami valóban használható, nem félrevezető és ezek közül a laikus érdeklődő a tapasztalat hiányában önállóan nem tud eligazodni.

Másrészt azért, mert még, ha a kezébe is kerül használható anyag, azt laikusként önállóan értelmezni úgy, hogy azt haszonra is tudja váltani, szinte lehetetlen.

Az anyagon egy tapasztalat mentornak végig is kellene vezetnie az érdeklődőt, fel kellene hívja a figyelmet a valóban lényeges részletekre, azokat különböző helyzeteken keresztül szemléltetnie is kellene. Sok olyan információ, amelyet be kell fogadni, megértés szinten kell elsajátítani,  és erre lehetőség csak szemléltetés közben adódik, ráadásul ezeket a megértés érdekében személyre szabottan szükséges átadni. Többek között ezért is mondható az, hogy írásos, vagy videó felvételek formájában többnyire esélytelen átadni a tudást, hiszen nincs meg az interaktivitás, a visszacsatolás, a különböző aktuális piaci szituációk során történő szemléltetés.

Nem mellesleg nagyon fontos, hogy miközben a tanuló halad az anyagban, folyamatosan merülnek fel kérdései, melyekre ha nem kapja meg a szakértői választ azonnal, akkor jóformán semmit sem ér az anyag, amiből megpróbál tanulni.

Ha esetleg próbált már a témában videókból, pdf-ekből, csoport/blog bejegyzésekből tudást elsajátítani minden bizonnyal ismerős lehet a szituáció, amikor is
„öregem, a videóban/könyvben/bejegyzésben olyan egyértelmű volt, de most, hogy a grafikont nézem nem igazán értem. Hogy is van ez?”

A fentiek végett (is) a tapasztalatok azt mutatják, hogy minden szempontból (idő és tapasztalat szerzésre fordított összeg) a leghatékonyabb módja a tanulásnak a tapasztalt mentor segítségével történő tudás elsajátítás. 

Ugyanakkor az sem mindegy, hogy mi alapján választ az érdeklődő magának mentort/képzést. 

Amennyiben megfogalmazódott benned, hogy meg szeretnél tanulni kereskedni, akkor válassz jól képzést magadnak.

Ezen a linken elérsz egy komplett ellenőrző listát azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes kiválasztani az ideális képzést.

Ideális FOREX képzés ellenőrző lista

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top