Aki túl gyors a korlátai felismerésében, túl lassú a lehetőségek megragadásában.

A filmproducer Michael Todd egyszer ezt mondta: „Ha az ember csődbe megy, az átmeneti dolog. A szegénység valójában lelkiálla­pot."

Ugyanígy van a lehetőségekkel. Csak tőled függ, hogy a lehe­tőségekre, vagy a korlátaidra figyelsz. A lelki beállítottságodtól függ, hogyan nézel a világra. Ha a gyengéidre összpontosítasz, ál­landóan félelem és kétség fog gyötörni, így nem igazán számíthatsz a sikerre. Ha az erősségeidre összpontosítasz, telve leszel bátorság­gal, önbizalommal, és hozzád fog pártolni a siker.

Ha szokásoddá válik, hogy állandóan kételkedj magadban, ezt a „bajkeverőt" csak tudatos erőfeszítéssel száműzheted, csak tudatos, tervezett erőfeszítés eredményeként tehetsz szert szilárd önbiza­lomra. Ha kételkedni kezdesz képességeidben, állj meg egy percre, és idézd fel korábbi sikereidet. Vedd sorra azokat a tapasztalatokat, melyek segíthetnek jelen helyzetedben. Ha felhasználod a tudást és a bölcsességet, melyre eddig szert tettél, nem sok akadály van, ame­lyet ne lennél képes legyőzni.

Napoleon Hill

HA TETSZETT OSZD MEG MÁSSAL IS

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top