A gyémántmező elmélet egy öreg farmerről szóló történetből ered.

Elment gyémántot kutatni Afrikába. Eladta a farmját, vette a cókmókját, elment gyémántot kutatni. Elfogyott a pénze, és végül meghalt szegényen és magányosan. Ezalatt otthon, a régi farmján az új tulajdonos rátalált a világ legnagyobb gyémántjaira.

A gyémántmező elmélet arra tanít bennünket, hogy a lábunk alatt, pont most, szinte mindenesetben megtaláljuk, amit keresünk. Pont most. Elrejtve a saját adottságainkban, képességeinkben, tapasztalásainkban, bölcsességünkben, tudásunkban, szorgalmunkban, családunkban, kapcsolatainkban, valahol itt és most a saját lábunk alatt.

Itt van a lehetőség, amit keresünk. Nem kell elmennünk a világ végére, nem kell másik városba költöznünk, nem kell megváltoznunk, csak fel kell tárnunk a saját gyémántmezőnket. De az az érdekes, hogy a gyémántok nem látszanak gyémántoknak nyers állapotukban. A gyémántok vagy a lehetőségek mindig a kemény munka álruhájában kerülnek elénk.

Annak, hogy az emberek mindig másutt keresik őket, az az oka, hogy mindig a kemény munka álruhájában kerülnek elénk. És sok munka és erőfeszítés kell ahhoz, hogy napvilágra kerüljenek. Tehát nézzünk a lábunk alá, hogy megtaláljuk a gyémántmezőt! Keressük meg, hogy milyen területen vannak kiemelkedő adottságaink! Ez nagyon fontos a célok kitűzése terén.

Részlet: Brian Tracy Phoenix Szemináriumából

HA TETSZETT OSZD MEG MÁSSAL IS

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top